Håll höger!

Det råder kalabalik i rulltrapprona i vår huvudstad Stockholm. Gång på gång stöter jag på de där rebellerna som envisas med att stå på vänster sida i rulltrappan. Jag skulle faktiskt vilja peka med hela armen på att det faktiskt finns bestämmelser på hur man ska bete sig i en rulltrappa.

Så här står det i Trafikförordningen 3 kap. 31 § ”Omkörning skall ske till vänster utom i de fall som avses i 7 § fjärde stycket. Omkörning skall dock ske till höger när föraren av det framförvarande fordonet svänger till vänster eller tydligt förbereder en sådan sväng …”


Jag vill då tillägga att det är förbannat svårt att ta till vänster när man åker upp för en rulltrappa. Så för allas trevnad så ber jag alla söndagsåkare att ställa er till höger. Jag har under de senaste dagarna även varit i kontakt med olika ambassader och bett att de skall informera sina invånare om vilka bestämmelser som gäller. Våra turister är måttligt duktiga på att ställa sig i vänsterfil, att meja ner en tursit innebär ju en utebliven intäkt till staten, det måste vi undvika till varje pris.

Sist vill jag upplysa småknattarna som har en förmåga att inbilla sig att vi fortfarande skulle ha vänstertrafik i Sverige. Otroligt populärt är det att välja "fel" rulltrappa. Jag vill då poängtera att 3 september 1967 gick vi över till högertrafik.

 

Rulltrappa

 


Kommentarer
Postat av: Jocke

Seriöst, börja blogga om småbarn istället för sånt här seriöst! Du gör ju ta mig fan informationssökningar innan du skriver! Fy!!

2007-02-21 @ 09:36:31
Postat av: Inget nämt

Ohmy, ta det lungt. Stressa lite mindre är du snäll! varför springa upp för rulltrapporna när man kan stå still i några minuter och pusta ut? :O Stockholmare är alldeles föör stressade, det är helt sjukt vilka problem vi får så får nån står på "fel" sida i en rulltrppa, i en rulltrappa. hallå? vakna upp!

Postat av: Åsa

du de vart inga lotter, glasflaskorna gick inte att panta så blev godis för dom 21 kronerna vi fick ut haha :P

2007-02-22 @ 14:54:49
URL: http://fillihoe.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback