Digitalt Barn

Nu står det klart, imorse vid 08:17 föddes det första digitala barnet någonsin. Babsen som är mamma till barnet har sedan semeldagen krystat framför datorn. Nu under förmiddagen fick hon se sin son för första gången. Pojken som består av tre pixlar har redan lärt sig att kommunicera med mamman via tangentbordet.

Bosse som är framgångsrik inom digital utveckling ser positivt på händelsen, och hoppas att vi får se fler barn i den digital världen. Han tror även att inom en 10 års period har vi helt övergått till att leva digitalt.

För er som har digital-tv, kan se pojken på öppna-kanalen. I annat fall går det bra att chatta med honom ikväll mellan 18:00-19:00 på aftonbladets chat.

Framtiden är nutid!

Stackars oss!

Vissa tycker kanske jag är negativ i många av inläggen, men jag försöker faktiskt förmedla en objektiv och rättvis bild av världen. Faktum är att jag tror otroligt många just nu sitter och grämer sig över snLiten gubbeöyran som råder i hela vårt avlånga land.
Otroligt att klaga över en så diminutiv sak som dalande snöflingor. Var glada att det inte är hagel som faller, var glada att ni inte är bosatta i fjärran östern. I Kina finns hagelkorn som bilivit uppmätta till 4 kg tunga, visserligen skedde det 1902 men och andra sidan varför skulle inte en sådan stor mjällboll kunna falla även under 2000-talet.

Trots att det kan vara bekymmersamt med stora hagelkorn finns det flera fördelar. För oss stressade sthlmare vore det en essentiell skillnad med nya, stora korn. Vi skulle spara enorma tidsresurser, eftersom endast 3 fallande hagelkorn skulle innebära en fullbordad snögubbe bortsettt från ansiktet. Alla skulle kunna bygga sin egen gubbe på lunchen.

Så i nästa valrörelse vill jag att ni tar upp kampen för ett införande av större hagelkorn, samt att ni röstar ja till ett sådant förslag!

Håll höger!

Det råder kalabalik i rulltrapprona i vår huvudstad Stockholm. Gång på gång stöter jag på de där rebellerna som envisas med att stå på vänster sida i rulltrappan. Jag skulle faktiskt vilja peka med hela armen på att det faktiskt finns bestämmelser på hur man ska bete sig i en rulltrappa.

Så här står det i Trafikförordningen 3 kap. 31 § ”Omkörning skall ske till vänster utom i de fall som avses i 7 § fjärde stycket. Omkörning skall dock ske till höger när föraren av det framförvarande fordonet svänger till vänster eller tydligt förbereder en sådan sväng …”


Jag vill då tillägga att det är förbannat svårt att ta till vänster när man åker upp för en rulltrappa. Så för allas trevnad så ber jag alla söndagsåkare att ställa er till höger. Jag har under de senaste dagarna även varit i kontakt med olika ambassader och bett att de skall informera sina invånare om vilka bestämmelser som gäller. Våra turister är måttligt duktiga på att ställa sig i vänsterfil, att meja ner en tursit innebär ju en utebliven intäkt till staten, det måste vi undvika till varje pris.

Sist vill jag upplysa småknattarna som har en förmåga att inbilla sig att vi fortfarande skulle ha vänstertrafik i Sverige. Otroligt populärt är det att välja "fel" rulltrappa. Jag vill då poängtera att 3 september 1967 gick vi över till högertrafik.

 

Rulltrappa

 


Det var bättre förr

Tanken var nu att ta upp något högaktuellt ämne, så vad passar bättre än att diskutera något så kontroversiellt som mesozoikum. Till att börja med måste jag säga att det måste ju ha varit bättre förr...

Kan du tänka dig att dina förfäder sprang runt utan kläder och tuggade gräs. Ja vissa åt ju faktiskt upp varandra. På den tiden var grannarna inte så kräsna, fanns ingen som klagade på att man spelade för hög musik, och var det några problem var det bara dra en klo i sidan på den andre.

Ja för 250 miljoner år sedan fanns inga förseningar i kollektivtrafiken, inga skattesmitare Dinooch förmodligen inte den här bloggsajten. Förmodligen fanns inte uttrycket "Kärlek är som att äta soppa med gaffel, man får aldrig nog" så välutvecklat var inte bordskicket. Förmodligen skulle vi aldrig acceptera våra förfäder idag, vilken ytlig värld vi lever i.

Jag förstår verkligen de som säger att det var bättre förr. De enda jag skulle vilja uttrycka mitt missnöje över, är att på den tiden fungerade inte bonuskorten i samma utsträckning som de gör idag.

Udda trender!

176701-5

Ingen har väll kunnat undvika våra daliga irritationsmoment som påträffas på pendeltågen. Vi resenärer kan enkelt följa de trender som även drabbar trafiken. För några månder sedan hade vi de där tävlingsinriktade människorna som spelade och sjöng för att bräcka varandra i antal decibel. Den ena kunde spela dragspel, spela kanske var fel ord men ni förstår. De andra sjöng, (Naturkompaniet måste haft en stagnerande uppgång då jag tror många av oss gick och köpte ett par isolerad öronmuffar).

Nya trenden som kommit, men som funnits med ett tag är de människor som delar ut de blanka och fina lapparna. Måste berömma dem för deras engagemang de lagt ut på att få till en snygg lap, med foto och allt. Om de nu lagt alla pengar på deras barn (eftersom i stort sett alla lappar handlar om det) hade deras barn kunna få vård till leukemi. Jag tror till och med pengarna hade räckt till en och annan plastik operation. Snygga till levern eller näsan!

Eftersom jag ofta har ett nys om vad som kommer här näst, så tror jag att på de kommande lapparna kommer det stå något i stil med:

Hej!

Jag är en saffransbulle! Mina vänner omkom när vi låg i bunken och jäste. Alla nära anhöriga sprack under jäsningen. Nu ber jag Er om hjälp för att kunna köpa mig några påsar saffran, så jag kan återskapa mina vänner. Tack för ett stöd och må gud vara med er!


Bli inte rädd om ni ser att det faktiskt är jag som delar ut dom lapparna. Men fram tills dess.... ....spara för tusan på slantarna så jag inte gör jobbet förgäves!

Bulle

Uttryck dig rätt!

"Jag går mot strömmen" brukar det heta. Men vilka är dessa människor så vitt jag vet har jag hört påståendet uttalas säkert fler gånger än vad det finns fingrar i Stockholms län. Kallt prat säger jag!

Inte någon som helst gång under det gågna året har jag sett någon som exempelvis kört moKrascht trafiken, ingen kör på "fel" sida om vägen. Fast det har väll inte riktigt accepterats än att vara en motsträvare. Risken att bli stoppade av ett blåtjut kan verkligen sägas vara överhängande. Så självklart jag har ändå en viss förståelse för att de
inte skyltar med att vara en motsträvare..


Självklart får jag inte glömma att det finns de som uttrycker sig i mer jordnära former: "Jag tar min egen väg" och visst kan jag acceptera påstående, flertalet gånger har vi faktisk sett bilar i diket eller parkerade i skogen. Frågan är om den egna vägen är så pass effektiv att man kanske skulle överväga att sticka ut lite. Oftast är den egna vägen väldigt kort med ett abrupt slut. Ja det tåls att tänka på.

Vi lever i ett kollektivt samhälle, identifiera dig med alla andra, gör och säg som dom, så lever du längre!