En noga förklaring till namnen tack?!

I all hast funderade jag över betydelsen av våra namn. Fredrik, som är mitt namn, ska tydligen betyda fredsförste! Vad i hela fridensnamn har dom fått det ifrån? Ett annat exempel är Cecilia som betyder kyrkomusikens beskyddare.

Funderar på om det kan ha varit Lasse Åberg som i brist på annat och i väntan på att hans Musse Pigg tavlor skulle torka, satt och knåpade ihop en mängd långsökta och helt absurda betydelser på våra namn. Annars vill jag ha en utom ordentligt bra redogörelse för hur allt hänger ihop!

Mörkt & Ljust eller Ljust & Mörkt

Så var det dax, att sticka upp näsan ovan för hakan... Vad har hänt sedan sist? Jag fler funderingar har dykt upp! Tänk så ofta det går att missförstå varandra. Ungefär som det här med sommar- och vintertid. Vi går mot mörkare tider. I onsdags var dag och natt i en jämn fajt, men nu så har den onda sidan tagit över.

Vad vill jag nu säga med det här! Joo, en nära vän och bekant sade under gårdagens kväll att han går mot ljusare tider. I hellsike heller! Vi går mot mörka vinterdagar. Därför undrar jag, är det meningen att man egentligen bara ska skörda sin framgång under våren, för eftermidsommar ser det bra jävla mörkt ut. I sånna fall förklarar det en hel del fenomen i mitt liv!