Färgen förvirrar

Valet är passé, ett minne blått. Även den regering som styr och ställer är blå. Jag kan själv erkänna att jag röstade på den regering som idag gör vårt Sverige "bättre". Opinionssiffrorna är opålitiliga och den blå alliansen krigar mot det röda blocket. Jag har funderat lite kring det här med vad man röstar på, och varför.

För mig var det givet, det fanns bara ett alternativ. Blått har alltid varit min favorit färg och vem kan mostå ett blått "M". I ett smart drag lyckades Alliansen, med Moderaterna i spetsen vända den röda färgen till något negativt. Röd som i alla år stått för värme och kärlek, rosor och allt annat mjukt och kärleksfullt. De senaste undersökningar visar att folket numera förknippar den röda färgen med blödande guldfiskar och misslyckad korvstroganoff. Det säger väl sig självt att så vinner man inga röster.

Rött tänk om. Men låt oss få tycka om blått ett tag nu. Er tid kommer, men nu är det blått som gäller. Jag får alltid en skön känsla av säl-bassänger. Blått står för frihet på skansen!

Muggens mysterie

Hösten är på ingång! Temperaturen kryper neråt, och vi går mot mörkare tider. Nu skulle jag kunna knyta ihop det här genom att publicera smygreklam för Marabous mörka choklad, men så är inte fallet. Men jag har något annat relevant att diskutera... Kyligare tider innebär en stangerad konsumtion av av kaffebönor! Då till min frågeställning:
image81
Hur kommer det sig att alla muggar är cylinderformade? Men så kom jag på det! Vi går mot mörkare och dystrare tider, klart som tusan att muggarna ska vara cylinderformade. Muggen passar perfekt in på en leende mun. Det är såklart ett försöka att få oss att se mer positiva ut i en tråkig och grå vardag som vinterhalvåret erbjuder oss. Positiva känslor smittar av sig.

Det går inte att dricka kaffet bekvämt om man ser sur ut. Visst kan man drick från överkant men då vilja jag gärna att du delar med dig av din teknik. Det blir svårt att inte spilla om man dricker från överkanten på muggen.

Ville bara ge er en tankeställare