Gemytligt

Det nalkas valborg, en gemytlig högtid som stärker vår gemenskap. Vem kan motstå det dåliga vädret och image72alla extremt onyktra ungdomar som ligger och vomerar en 3 rätters diné vid vägkanten?

Och för att förödelsen inte skall upprepas från det gågna året, så vädjar brandkåren till oss alla att skippa lök- och ärtsoppan till kvällsmål. Förra året brann en hel marsvinsfamilj upp då den yngsta hannen i flocken var porös i sitt matsmältningsorgan. En taskig kista och en stor majbrasa är en olycklig kombination.

Annars, en trevlig helg! Från oss alla till Er alla!

Dissa det digitala

Eftersom jag likt Oraklet skall ha svar på allt, fick jag förtroendet och chansen på att svara på min kollegas fundering:

Varför skriver de flesta ut papper istället för att läsa det i digital form?


Självklart har jag ett svar på frågeställningen. Det kan finnas flera orsaker. Men den allra troligaste oimage71rsaken skulle jag vilja beskylla alla envisa föräldrar för. Jag har då minsann fått höra både en, två och 300 gånger att tvn, samt datorn ger oss fyrkantiga ögon. Och ögon formade till kvadrater passar inte alls in i dagens skönhetsideal. Ytligt men sant.

En annan orsak, men som också kan relateras till vårt skönhetsideal, är mängden papper i portföljen. 700 ark i portföljen väger ganska bra. Genom att fylla portföljen eller väskan med pappersark kan vi styrka träna medan vi är "på väg". Vi vinner både tid och slipper ta oss till någon träningslokal.

Sista orsaken men som är minst trolig kan helt enkelt vara att det är mer överskådligt och enklare att läsa en text på ett vanligt A4 papper.

Givande dialog


- Det är tufft på landet, sa bonden

- Grymt, sa grisen


Hemlig Symbolik

Efter en lång och slitsam helg var det dags för ett stycke vardagslyx. Gårdagen bjöd på utgång, som krävde en stor portion mod. I dörren blev jag stämplad med en symbol föreställande en spindel. Jag som är livrädd förspindlar. Jag stod i valet och kvalet av att amputera armen men efter noga eftertänksamhet beslöt jag mig för aimage70tt behålla armen. Vad skulle jag annars hålla ölen med?

Ett rationellt beslut i allra högsta grad. Eftersom när jag vaknade nu på förmiddagen kunde jag konstatera att symbolen i själva verket föreställde en sliten arbetsmyra. Jag kunde även konstatera att myran hade förökat sig och blivit till 3 stycken.

Alternativt delade inte jag och den som distribuerade stämplarna samma åsikt. Så för att frälsa mig och ge mig syndernas förlåtelse tilldelades jag två myror till.
 
Tack för din vänlighet!

Mobilkvitter

Snälla säg mig varför blir alla människor så irriterade på folk som sitter och pratar i mobilen på tunnelbanan eller bussen? Med betoning på pratar, inte skriker. Frågan har jag ställt mig många gånger, men jag finner inga svar..

Observera att jag enbart pratar om de mobiler likt den på bilden. Fast frågan är lika intressant för de vanlig mobiltelefonerna eftersom samma problem återfinns där.

Jag kokar av idéer

Jag funderar på att ge ut en kokbok på färdiglagad mat.. Krävs inga förkunskaper eller en mästerkock. Jag behöver endast skriva dit tiden på hur länge maten ska värmas i micron.

Efter att ha sålt platina av den första boken funderar jag även på att ge ut en 2:a kokbok med mat som man faktiskt kan laga. Jag känner att dagens kokböcker har stora brister, jag menar allt som jag lagar kommer från egna idéer, då kockböckerna ger mig noll inspiration.
image68

En hyllning till kvinnan

Jag skulle vilja passa på att hylla er alla tjejer som tränar. Jag måste erkänna att ni är bra mycket meimage67r trendmedvetna än oss pojkar. De flesta har ett snyggt tränings-sett de sätter på sig.

Själv tränar jag i par träningsbyxor från min tid som fotbollsspelare. Inte nog med det, jag har ett stort hål i dem också. Jag måste skärpa mig, fast och andra sidan så blir jag väl inte starkare av ett par nya träningsbyxor.

Nästa vecka ska dom i alla fall bytas ut. Jag har bestämt mig för att träna iklädd i bara en ÖB-påse. Jag tror på positiva reaktioner.

Upplysning

Föregående inlägg var inget påhitt, googla så kan ni läsa om sanningen!

Vår ledstjärna

Jag har precis lämnat kristendomen för att vända mig till en mytologi som enligt min mening verkar mer trovärdig. Äntligen har jag funnit livskraft genom tron på Cthulhu-mytologin.

Enligt Cthulhu-mytologin styrs Universum av yttre gudar. Dessa är oftast galna, blinda och idiotiska men besitter extremt kraftfulla förmågor. De leds av den fruktade Cthulhu. Cthulhu ligger i dvala i den försvunna, sjimage66unkna staden R'lyeh.En dag när stjärnorna står rätt kommer han vakna och sprida förödelse på jorden. Bland många gudar hittade jag två speciellt intressanta varelser:

 • Yhoundeh - Älggudinnan
 • Cynothoglys - Begravningsentrepenörernas gud

Äntligen har jag funnit en tro som ska vägleda mig i livet. Jag kommer finna styrka och livslust genom att dyrka vår kärleksfulla Cthulhu. Jag funderar även på om alla våra krigsherrar världen över dyrkar samma tro. Troligtvis har även alla andra av våra insydda och mentalt felprogrammerade medmänniskor blivit ledsagade av vår käre Cthulhu.

Förståelse

image65Jag har kommit över min rädsla, eller nej det har jag inte. Men jag fick höra idag att jag oroar mig helt i onödan! Jag känner mig obekväm i att titta åt blinda. Så är det alltid för oss människor våra blickar dras åt utstickande beteenden och mönster.

Vi är nyfikna, även jag. Men jag är alltid så orolig att de blinda ska titta argt på mig när jag kikar försiktigt åt deras håll, hur befängd tanke är inte det? Lika befängd tanke som att tro att jag kan sjunga.

Bad News...

Idag blev jag en erfarenhet rikare. Jag känner att jag vuxit som person och fått ett helt nytt perspektiv på livet. Under lunchen fick jag erfara att det är hemskt dumt att "skaka sosselåda". Det hjälpte inte att ett regeringsskifte ägt rum, det är fortfarande lika livsfarligt att skaka en sosselåda. Konsekvenserna blev förödande med en massa spill över mig och min omgivning.

För Er som hade för kul i helgen och druckit upp era kunskaper kan jag meddela att en sosselåda är en synonym till matlåda.
image63

Förstklassigt

Jag ber alla mina läsare om ursäkt för min oanmälda frånvaro. Jag kan stilla Er oro och nyfikenhet med att tala om att jag håller på att flytta. Jag som byggnadsingenjör har designat och konstruerat min egen bostad.

Jag har även planerat ett knytkalas hemma hos mig inom snar framtid. Alla läsare är inbjudna. Men först måste jag ta reda på vart jag placerade ytterdörren.

Avundsjuka

Avundsjuka är det bästa vi har. Förstår inte alla människor som drar en negativ ton över avundsjuka. Tänk vad mycket det hjäper en i livet att vara lite avundsjuk.

 • Jag jobbar ihjäl mig, bara för att tjäna nägra extra kronor mer än grannen
 • Jag pluggar så att jag blir skelögd, bara för att få än bättre utbildning än mina syskon
 • Jag tränar tills kroppen tar stryk, bara för få en lite snyggare kropp än mina vänner
 • Jag lever över mina tillgångar, bara för att visa alla att jag har råd

Avundsjuka är bra, vad annars skulle driva mig framåt i livet?

Kompetens på hög nivå

Ofta förundras jag över den kompetens som så många butiksarbetare besitter. Känns skönt att kunna belasta våra kompetenta försäljare när funderingarna gör en sömnlös. Jag är särskilt nöjd med det bemötande jag fick under gårdagen.

Inhandla en CI-modul och kablar för att skapa en förbindelse mellan dator och tv är något jag gör varje luimage61nch och har därmed fullständig expertis inom området. Försäkerhetsskull bad jag om assistens från butikspersonalen. Skönt med experthjälp.

Så efter gårdagens shopping tur varje jag 2 kablar rikare. Vilken tur att han rekommenderade en kabel som inte kan överföra ljud. Jag menar han märkte direkt att jag är både stum, döv och blind. Så vad ska jag med ljud och bild till, på min tv?

Min dag?

En betydelsefull dag för mig idag, inte för att jag firar min 8035:e dag på jorden. En skärtorsdag för 22 år sedan fick jag fånga dagsljuset. Utan den 4/4 är så mycket mer.
image60
 • Rymdfärjan "Challanger" hade sin jungfruresa 4:e april för att tre år senare brinna upp.
 • Kronan devalverades 6% den 4:e vårdagen i april för ett par år sedan.
 • Parveen Babi föddes även han den 4:e april. Den indiske skådespelaren som har huvudrollen i alla Beckfilmer
 • HIM släppte sitt fjärde album "love metal". ryktas om att det är finsk musik när den är som bäst

Jag förstår att ingen ringer för att gratta mig när sådana betydelsefulla händelser olyckligtvis har ägt rum samma datum som jag blir äldre.

Fredrikar

Förklaringen till den stora börsuppgången och den stabila högkonjukturen kan bara förklaras med en framgångsfaktor, massproduktion. Tog nyligen del av en färsk rapport som visar på att jag inte är ensam att heta Fredrik. En stor efterfrågan har lett till en massiva produktion av Fredrikar.

Rapporten visar på att en produktion av 94260 Fredikar har åstadkommits i Sverige. Ordet unik har precis raderats ut ur mitt ordfråd, ordet har ringa betydelse, jag har alltid levt med den naiva tanken om att jag var ensam om att heta Fredrik.

Ur rapporten kunde även urskiljas relevant fakta så som:

 • En av de 94260 personerna är en kvinna
 • Det förekommer ett fåtal måndagsexemplar
 • 387 stycken döpte om sig till Fredrik i tron om att de skulle bidra till seger i idol

I vilket fall som helst kan jag konstatera två saker. Dels att jag tillhör måndagsexemplaren och dessutom finns ett starkt behov att byta namn. Kirderf kanske vore passande, ett namn för den som går mot strömmen.

Tuppar som talar

Fråga Olle, Lustgården, CSI och Nyhetsmorgon kan slänga sig i väggen. Sexrådgivningens guru har image59talat. Efter några timmars ånjutan i vårsolen och några minuters slösurfande kom jag i kontakt med ett "team" som har svar på alla frågor både i och utanför sängen...

Tuppjuck är vår nya sexrådgivare, med total anonymitet och med en eminent tangentbords-kompetens, kan Du med lätthet skriva till tuppjuck för att inom en skälig tid erhålla ett seriöst svar tillbaka.

En del magstarka frågor kan förekomma, känsliga bokmalar ombedes att inte klicka på länken.